Je zeven chakra's
Ieder mens heeft zeven chakra’s, van je stuitje tot je kruin. Iedere chakra heeft op verschillende manieren invloed op jou als persoon. Zo kun je lichamelijk, hormonaal en emotioneel merken of je chakra’s in balans zijn of juist uit balans. En natuurlijk kun je ook praktische dingen doen om chakra’s weer in evenwicht te brengen.
Wat is ook alweer een chakra?
Een chakra kun je zien als een energiecentrum. Alles wat leeft bestaat uit subtiele energie, die ook wel levensenergie wordt genoemd. Deze energie komt in energiecentra bij elkaar. Ieder wezen heeft meerdere energiecentra; de zeven belangrijkste worden chakra’s genoemd. Goed werkende chakra’s zijn chakra’s waar de energie goed door heen stroomt, niet te veel en niet te weinig. Ze geven je een gezond lichaam en emotionele stabiliteit.
Lichamelijke invloeden van chakra’s
Bij ieder chakra horen specifieke organen en lichaamsdelen. Zo horen bijvoorbeeld je maag en darmen bij je derde chakra (de zonnevlechtchakra) en je ogen bij je zesde chakra, het voorhoofdchakra.
Hormonale invloeden van chakra’s
Bij iedere chakra hoort ook een (endocriene) klier die een bepaald hormoon afscheidt. Zo horen de eierstokken (waar de vrouwelijke hormonen oestrogeen en progesteron worden aangemaakt) en de testikels (waar het mannelijke hormoon testosteron) wordt afgemaakt bij de tweede chakra, het geslachtschakra. En de schildklier (waar hormonen worden aangemaakt die de stofwisseling beïnvloeden) horen bij de vijfde chakra, het keelchakra.
Emotionele invloeden van chakra’s
Ook heeft iedere chakra op z’n eigen manier invloed op je emoties. Zo heeft je eerste chakra (het wortelchakra) bijvoorbeeld invloed op je boosheid. Je eerste chakra vormt de basis van alle chakra’s en is daarmee emotioneel verbonden aan de wil om te (over)leven. Als je eerste chakra te sterk ontwikkeld is, kan zich dat uiten in agressie. Als je eerste chakra te zwak ontwikkeld is, kan zich dat juist uiten in het tegenovergestelde, namelijk een depressie. Als je eerste chakra in evenwicht is, dan kun je boosheid op een goede manier uiten. Zo heeft iedere chakra invloed op specifieke emoties.
Wat je zelf kunt doen om je chakra in evenwicht te houden
Er zijn voor iedere chakra verschillende praktische activiteiten te bedenken die je kunt doen. Je tweede chakra bijvoorbeeld kun je in evenwicht brengen door in contact met water te komen, bijvoorbeeld door voldoende te drinken of te gaan zwemmen. Een ander voorbeeld is je zevende chakra; dit is de chakra van de spiritualiteit. Deze chakra kun je in evenwicht brengen door bijvoorbeeld te mediteren.
Ieder mens heeft zeven chakra’s, waarvan het eerste chakra het wortelchakra wordt genoemd. Het eerste chakra heeft lichamelijk invloed op je nieren, bloed en skelet. Het heeft ook invloed op stresshor…
Ieder mens heeft zeven chakra’s, waarvan het tweede chakra het geslachtschakra wordt genoemd. Het tweede chakra heeft lichamelijk invloed op je geslachtsorganen en je blaas. Het heeft ook invloed op d…
Ieder mens heeft zeven chakra’s, waarvan het derde chakra het zonnevlechtchakra wordt genoemd. Het derde chakra heeft lichamelijk invloed op o.a. je maag, dunne darm en bloedsuikerspiegel. Ook heeft j…
Ieder mens heeft zeven chakra’s, waarvan het vierde chakra het hartchakra wordt genoemd. Het vierde chakra heeft lichamelijk invloed op je hart, longen, bloedcirculatie en immuunsysteem. Je vierde cha…
Ieder mens heeft zeven chakra’s, waarvan het vijfde chakra het keelchakra wordt genoemd. Het vijfde chakra heeft lichamelijk invloed op je keel, mond en oren. Het heeft ook invloed op hormonen die doo…
Ieder mens heeft zeven chakra’s, waarvan het zesde chakra het voorhoofdchakra wordt genoemd. Het zesde chakra heeft lichamelijk invloed op je ogen, holten en slaapkwabben. Het heeft ook invloed op de…
Ieder mens heeft zeven chakra’s, waarvan het zevende chakra het kruinchakra wordt genoemd. Het zevende chakra heeft lichamelijk invloed op je schedeldak, hersenschors en je huid. Het heeft ook invloed…
Gepubliceerd door Toke op 18-08-2014. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.